Creatief met schrijven

creatief met schrijven

Creatief met schrijven

Oorsprong sierletters tekenen kan een leuke hobby zijn en is al een oude traditie in het Chinese of Japanse schrift. Andere Aziatische schriften zoals het Thais bijvoorbeeld kunt u ook mooi in sierletters tekenen.

creatief schrijven sierlettersOp welke manier

U kunt bijvoorbeeld sierletters tekenen door middel van een kalligrafeerpen. Deze bestaan in verschillende kleuren. Het vereist wellicht wat oefening, maar het ziet er al gauw mooi uit. U kunt sierletters tekenen voor op kerstkaarten bijvoorbeeld.

Ook kunt u sierletters tekenen door gebruik te maken van kunststof mallen waaruit deze letter gestanst zijn.

Voorbeelden

In Word of andere programma’s op de pc kunt u ook verschillende voorbeelden van sierletters vinden die u kunt gebruiken om na te tekenen. Zo ook zijn er op internet vele sites te vinden waarop u mooie voorbeelden sierletters kunt vinden om na te tekenen of uit te printen en als mal te gebruiken.

Op sites als Hyves bijvoorbeeld kunt u zich aanmelden om idee├źn uit te wisselen en inspiratie op te doen voor het tekenen van sierletters. Het is leuk om te gebruiken of uitnodigingskaarten of bij het schrijven van brieven. Vlaamse blogster Lies runt bijvoorbeeld ook een Facebookgroep waarin over kalligrafie en sierletters wordt gepraat. Ook daar kan je heel wat leuke en boeiende tips vinden!